Fi-verkkotunnus uudistuu

Uusi toimintamalli selkeyttää Viestintäviraston ja välittäjien rooleja. Jatkossa fi-verkkotunnuksen ja kaikki siihen liittyvät palvelut voi hankkia ainoastaan omalta verkkotunnusvälittäjältään. Viestintävirasto takaa edelleen fi-verkkotunnusten laadun ja luotettavuuden. Siten fi-verkkotunnus säilyy tulevaisuudessakin turvallisena suomalaisena valintana.

fi-domainien lakimuutoksen eteneminen

5.9.2016: fi-verkkotunnusten rekisteröinnin saa vain virallisen välittäjän, kuten Kotisivut.comin kautta. Verkkotunnuksen uudistaminen ja tietojen muutos tapahtuu jatkossa välittäjän kautta.

7.9.2016: Vanhat fi-verkkotunnuksiin liitetyt rajoitukset poistuvat ja verkkotunnusten rekisteröinti on mahdollista nyt myös ulkomaisille henkilöille.

Muutos vapauttaa .fi-verkkotunnukset myös ulkomaisten toimijoiden haettavaksi, joten oman nimen sisältävät .fi-verkkotunnukset kannattaa suojata rekisteröimällä ne itselleen viimeistään ennen tätä ajankohtaa. Toiminimien ja tavaramerkkien suoja säilyy jatkossa kuitenkin ennallaan.

Mitä verkkotunnuksille tapahtuu jos niillä ei ole välittäjää?

Verkkotunnusten hallinnointi ja jatkorekisteröinti ei ole mahdollista, ennen kuin ne on siirretty välittäjän ylläpidettäväksi.

Verkkotunnukset eivät kuitenkaan heti lakkaa toimimasta, vaan verkkotunnus jatkaa toimintaansa normaalisti 5.9 jälkeenkin. Suosittelemme verkkotunnuksen kytkemistä Kotisivut.comin uudistuspalveluun kuitenkin ensi tilassa.

Verkkotunnusten valtuutusavaimet lakkaavat toimimasta muutoksen yhteydessä ja tilalle tulee uusi välittäjänvaihtoavain.

Mikäli et ehdi siirtää verkkotunnusta välittäjälle ennen 5.9 tulee siirtoa varten tilata Viestintävirastolta välittäjänvaihtoavaimen verkkotunnuksen uudistuspalveluun kytkemistä varten.

Avaimen voi tilata Viestintävirastolta puhelimitse 0295 390 200.