Sähköpostien hallinta

Sähköpostitilien hallinta

Sähköpostin hallintasovellus tarjoaa jokaiselle Kotisivut.comin asiakkaalle mahdollisuuden hallinnoida omia sähköpostipalveluita helposti ja turvallisesti www-selaimen avulla.

Sähköpostinhallinnalla voit mm. vaihtaa salasanan, asettaa lomavastaajan, lisätä ja poistaa sähköpostitilejä sekä muokata postituslistoja.

Postinhallintaan tarvitaan internet-verkkoon kytketty tietokone ja www-selainohjelma.
Postinhallinta toimii suojatun yhteyden kautta joten sen käyttö on turvallista.

Postinhallinta toimii usealla kielellä, mm. suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi. Postinhallinta tunnistaa kirjautumisvaiheessa selaimesi käyttämän kielen. Voit asettaa haluamasi kielen selaimestasi: Työkalut -> Internet-asetukset -> Kielet

Postmaster-käyttäjä

Postinhallinnassa jokaiselle verkkotunnukselle on varattu erityinen pääkäyttäjä, jolla on valtuudet lisätä ja poistaa verkkotunnukseen liitettyjä sähköpostitilejä ja muokata postipalvelun muita asetuksia. Tämän pääkäyttäjän käyttäjätunnus on postmaster.
Kun kirjaudut postinhallintaan postmaster-käyttäjänä tulee noudattaa erityistä huolellisuutta!

Kirjautuminen postinhallintaan

Postinhallintaan kirjaudutaan www-selaimen avulla osoitteessa postinhallinta.kotisivut.com.

Voit kirjautua postinhallintaan sekä normaalina käyttäjänä, jolloin käyttäjätunnus on postiosoitteesi @-merkin vasemmalla puolella oleva osa tai postmaster-käyttäjänä.

Aloita kirjoittamalla oma verkkotunnus eli domain kirjautumissivulla olevaan kenttään. Tämän jälkeen paina ”kirjaudu” painiketta.

Kirjoita tämän jälkeen
”Käyttäjän laatikko”-kohtaan käyttäjätunnus, esim. postmaster tai etunimi.sukunimi
”Verkkotunnus (domain)”-kohtaan verkkotunnuksesi eli domain
”Salasana”-kohtaan käyttäjätunnuksen salasana

Tämän jälkeen sisäänkirjautuminen tapahtuu painamalla ”Kirjaudu sisään”-painiketta.

 

Edelleenlähetykset

Edelleenlähetys eli forward on osoite, johon lähetetyt postit ohjataan eteenpäin haluttuun postilaatikkoon. Edelleenlähetyksen avulla yhteen varsinaiseen postitiliin voidaan liittää useita osoitteita, jolloin esim. ja voidaan ohjata postitiliin.

Edelleenlähetys voidaan tehdä paikalliseen postitiliin tai mihin tahansa muuhun postiosoitteeseen.

Uuden edelleenlähetyksen avaaminen:

Valitse Päävalikossa ”Uusi edelleenlähetys”
Kirjoita ”Nimi”-kenttään haluttu edelleenlähetys ilman @-merkin jälkeistä osaa
Kirjoita ”Kohde”-kenttään osoite, johon edelleenlähetys tehdään. Tämä osoite voi olla paikallisen postilaatikon nimi (esim. etunimi) tai kokonainen sähköpostiosoite (esim. ).
Lopuksi paina ”Lisää”-painiketta jonka jälkeen uusi edelleenlähetys on valmis.

Postirobotit

Postirobotit ovat osoitteita, joiden tehtävänä on vastata lähettäjälle halutulla viestillä ja toimittaa tämän jälkeen vastaanotettu viesti eteenpäin haluttuun osoitteeseen.

Uuden postirobotin avaaminen:

Valitse Päävalikossa ”Uusi postirobotti”
Kirjoita ”Postirobotin nimi”-kohtaan haluttu postirobotin osoite ilman @-merkin jälkeistä osaa.
Kirjoita ”Lähetä kopio osoitteeseen”-kohtaan osoite, johon kopio viestistä lähetetään. Tämä osoite voi olla paikallisen postilaatikon nimi (esim. etunimi) tai kokonainen sähköpostiosoite (esim. ).
Kirjoita ”Aihe”-kohtaan viesti, jonka postirobotti lähettää viestin lähettäjälle.
Lopuksi paina ”Lisää”-painiketta jonka jälkeen uusi postirobotti on valmis.

Haavitili eli ”catch all”-tili

Haavitili eli ”catch all”-tili on ominaisuus, jonka avulla kaikki postit, jolle ei ole määritelty vastaanottajaa voidaan uudelleenohjata haluttuun postilaatikkoon. Näin menetellen kaikki -muotoiseen osoitteeseen lähetetyt postit (jossa nn vastaa kaikkia mahdollisia merkkijonoja, joille ei ole määritelty postilaatikkoa) voidaan ohjata haluttuun postilaatikkoon tai vaihtoehtoisesti ne voidaan asettaa palautettavaksi tai poistettavaksi.

Aseta haavi-laatikko valitsemalla Päävalikossa ”Sähköpostilaatikot”

Klikkaa halutun sähköpostiosoitteen kähdalla ”Haavi-laatikko” painiketta, jonka jälkeen haavi aktivoituu.

Sähköpostilaatikot-kohdassa on myös mahdollista asettaa haaviominaisuudeksi seuraavat menettelytavat:

”Poista haaviin jäävät”: kaikki postit, joille ei löydy vastaanottajaa poistetaan ilman että niistä palautuu lähettäjälle ”vastaanottajaa ei löydetty” -viestiä.

”Palauta haaviin jäävät”: kaikki postit, joille ei löydy vastaanottajaa palautetaan lähettäjälle ”vastaanottajaa ei löydetty” -ilmoituksella. (oletusarvo)

”Aseta ulkoa tulevien viestien haavi”: kaikki postit, joille ei löydy vastaanottajaa lähetetään ulkopuoliseen sähköpostiosoitteeseen, joka määritellään klikkaamalla kyseistä tekstiä.